معیارهای اصلی که هر سایتی باید داشته باشد+راهکار،بخش اول
در این مطلب قصد داریم به معیارهای اصلی در سنجش وبسایت ازنظر Analytics اشارهکنیم که بهتر است شما هم هرگز آنها را نادیده نگیرید. این معیارهای اصلی منابع ترافیک ورودی، کلمههای کلیدی، بازدیدکنندگان، ۱۰ صفحه برتر و صفحههای خروج هستند. پس از تشریح اهمیت این معیارها همچنین به معرفی برخی نکتهها برای بهبودشان میپردازیم تا وضعیت آنها در Analytics به شکل چشمگیری بهتر شود.
۱.منابع ورودی ترافیک
آیا میدانید بازدیدکنندگان وبسایت از کجا میآیند و چگونه به صفحههای شما راه مییابند؟ معیار Traffic Sources در Analytics به همین منظور تعریفشده است و اطلاعات منابع ورودی را در اختیارتان میگذارد.
منابع ورودی وبسایت به سه دسته اصلی تقسیم میشوند:
ارجاع شده:
بازدیدکنندگانی که از یک وبسایت دیگر با کلیک کردن بر روی یک لینک به وبسایت شما راه مییابند.
جستجو:
بازدیدکنندگانی که ابتدا کلمههای کلیدی موردنظرشان را در موتورهای جستجو وارد میکنند؛ سپس روی لینک به نمایش درآمده در صفحه نتایج کلیک میکنند و وارد وبسایت شما میشوند. ترافیک ورودی از موتورهای جستجو همچنین به دودسته اصلی پرداختی و ارگانیک تقسیم میشود. اگر تبلیغات شما مثل Google adwords در موتورهای جستجو به نمایش درآید و کاربر روی آن لینک کلیک کند، ترافیک ورودی پرداختی به شمار میرود.
مستقیم:
بازدیدکنندگانی که آدرس وبسایت شمارا مستقیماً در مرورگر تایپ میکنند.
ترافیک ورودی اغلب وبسایتها ترکیبی از هر سه دسته مذکور است، اما برخی وبسایتها قادر به پرداخت هزینه تبلیغات نیستند و بخش عمده ترافیک ورودیشان از سوی موتورهای جستجو ارگانیک است.
دسترسی نامحدود به دوره های آموزشی کدفرند به ارزش 7 میلیون تومان،تنها با پرداخت 69 هزار تومان
راهکار:
دانستن انواع ترافیک ورودی به شما کمک میکند وبسایت را بهگونهای طراحی کنید که بازدیدکنندگان را بیشتر درگیر کند. تقسیمبندی منابع ورودی ترافیک همچنین ممکن است به شما کمک کند طراحی را به شکلی تغییر دهید تا تعداد بازدید را هم افزایش دهید.(مقالات مرتبط با سئو)
برای جذب بازدید به شیوه ارجاعی، محتوا را بهگونهای تولید کنید تا سایر وبسایتها به شما لینک دهند. این نوع محتوا ممکن است شامل مطالب وبلاگ، UI یا عناصر گرافیکی یا حتی اینفوگرافیکهایی باشد که سایر وبسایتها میتوانند آنها را در صفحههای خودشان جای دهند و لینکش را به شما بازگردانند.
برای جذب ترافیک ورودی جستجو باید از اساسیترین نکتههای بهینهسازی موتورهای جستجو پیروی کنید. از کلمههای کلیدی مناسب بهره ببرید ومتاتگ و همچنین خصوصیت alt را هم فراموش نکنید. این نوع طراحی شاید برایتان چندان جذاب نباشد، اما بیشک یکی از ارزشمندترین بخشهای طراحی به شمار میرود.
از آدرس URL مناسب استفاده کنید تا کاربران آن را بهراحتی به خاطر بسپارند و ترافیک ورودی مستقیم وبسایتتان هم افزایش یابد. آدرسهایی که از چند کلمه پیوسته تشکیلشدهاند، بهتر در ذهن مخاطب باقی میمانند. سعی کنید از نقطه یا underline در انتخاب آدرس وبسایت خود استفاده نکنید.
اجازه دهید یک نکته مفید دیگر هم برای بهبود طراحی به موارد قبلی اضافه کنیم: امکان جستجو را بهصورت برجسته در وبسایت خود فراهم آورید. بازدیدکنندگانی که برای چندمین بار به وبسایت شما وارد میشوند، با دیدن نوار جستجو درمییابند که میتوانند هرچه موردنیازشان است را از همان صفحه خانه و بهراحتی پیدا کنند. طراحی نوار جستجو در صفحه اصلی به افزایش ترافیک ورودی مستقیم و همچنین بهبود معیار مدتزمان حضور کاربران در وبسایت کمک میکند.