تاثیر زیبایی وبسایت بر مسایل کاربردی
تاثیر زیبایی وبسایت بر مسایل کاربردی : در این مقاله به بررسی تاثیر زیبایی شناسی و یا همان زیبایی یک اپلیکیشن و یا وبسایت بر مسایل کاربردی یا همان usability issues میپردازیم .اگر بخواهیم مفهوم Usability را به زبان ساده بیان کنیم میتوان گفت : کاربرد و آسانی کاربر در استفاده از یک محصول , اپلیکیشن , وبسایت و هر چیز دیگری که طراحی شده تا کاربر یا یک انسان با آن کار کند .در این مقاله تاثیر و یا همان effect زیبایی و اینترفیس خوب بر روی ذهن کاربر و تاثیرش بر روی مسایل کاربردی را بررسی خواهیم کرد .
تاثیر زیبایی وبسایت بر مسایل کاربردی
اگر طراح تجربه کاربری و رابط کاربری باشید((دوره آموزشی طراحی رابط کاربری در فتوشاپ)) حتما به مسایل یوزر تستینگ (User testing) یا همان آزمایش کاربرد یک اپلیکیشن و یا وبسایت برخورده اید . شاید شما در این آزمایش ها شاید دیده باشید که در طول ازمایش وبسایت یا اپلیکیشن با کاربران آن ها گاهی ارور هایی یا سختی هایی داشته اند ولی وقتی به آنها میگوییم چطور بود؟ تجربه شما چگونه بود ؟ و از این دسته سوالات کلی که برای سنجش تجربه کاربر پرسیده میشود , اکثر کاربران میگویند رنگ وبسایت خیلی عالی بود و یا تم خیلی خوبی داشت یا حس خیلی خوبی داشت و به من آرامش میداد .
یک مثال برای بهتر رساندن منظور بند بالا : برای مثال خانمی برای خرید یک سشوار از یک وبسایت خرید لوازم خانگی استفاده میکند , او خریدش را تمام کرد و به هدفش رسید ولی در طول رسیدن به هدفش که همان کار کردن با وبسایت است مشکلاتی داشت و یا سخت بود …اما در آخر امتیازی که داد امتیاز بالایی بود , او میگفت رنگ بسیار عالی ای داشت و حس بسیار خوبی میداد با عکس هایی بسیار مناسب و خوب . پس نتیجه میگیریم که : زیبایی شناسی و زیبایی یک وبسایت و یا اپلیکیشن میتواند عیب هایی که در استفاده برای کاربر هست را بپوشاند .
کاربران همیشه محصولات و یا چیز هایی که قشنگ تر و جذاب تر بنظر میرسند را پر کاربرد تر میدانند و حتی در کارکردن با آنها نیز ممکن است مشکلات و سختی هایشان را که در طول استفاده داشته بودند پشت زیبایی و احساس خوبی که به آنها میداد پوشش دهند .
وقتی اینترفیس و ظاهر اپلیکیشن و وبسایت شما بسیار زیبا و جذاب است کاربر شما حتی حاضر است سختی ها و یا مشکلات کاربردی را تحمل کند .
اثبات گفته های بالا در یک آزمایش
در سال ۱۹۹۵ در رشته تعامل انسان با کامپیوتر (human–computer interaction) پژوهشگرانی به اسم ماساکی کاروسا (Masaaki Kurosu) و کری کاشیمورا ( Kaori Kashimura) در یک تست از ۲۵۲ کاربر در استفاده از ۲۶ نوع مختلف ATM UI پرسیدند نظراتشان را و آنها به آن UI ها یا همان ظاهر های محصول هایی که خوب و جذاب بودند واکنش بهتری داده بودند .
حواستان به UI باشد
حواستان را جمع کنید که اگر برای مثال در یک وبسایت خرید الکترونیکی اینترنتی کاربری نتواند محصول مورد نظر یا هرچیزی که میخواهد را پیدا کند همچنان قادر به خرید آن نیست . پس در این جور مواقع هرچقد هم که وبسایتتان زیبا و خوب باشد یا کاملا با استاندارد های زیبایی شناسی و … همراه باشد , وقتی قادر به پیدا کردن چیزی که میخواهد و کامل کردن هدفش نیست پس تجربه خوبی هم نخواهد داشت .پس با استاندارد ها حرکت کنید و همه قوانین را در نظر بگیرید و در طراحی ها به یک چیز متمرکز نشوید.(دوره آموزشی طراحی رابط کاربری در فتوشاپ).