همه چیز درباره ساختن یک فوتر بسیار خوب در وبسایت
همه چیز درباره ساختن یک فوتر بسیار خوب در وبسایت : در این مقاله به بررسی چند نکته بسیار مهم درباره ساختن یک فوتر جالب و هوشمندانه (با اصول خاص) میپردازیم .
همه چیز درباره ساختن یک فوتر بسیار خوب در وبسایت
- Header : در این بخش از وبسایت لوگو شرکت , منوی وبسایت و اطلاعات ارتباط با ما قرار میگیرد . و جای آن بالای صفحه است .
- body : در این بخش از وبسایت محتوا و چیز های اصلی نشان داده میشود . و اصولا بین footer , header قراردارد.
- footer : در این بخش از وبسایت که اصولا پایین هر وبسایتی است و شما میتوانید اطلاعاتی که در بادی و هدر بوده را در این قسمت هم بگذارید (البته نه همه چیز را یک سری چیز های خاص مثل : ارتباطات و درباره ما و ادرس و نقشه محل کار و ایمیل و شماره تلفن و موضعات و…) و البته CopyRight
تصور غلط
تصور غلطی که این بین در اکثر برنامه نویسان و طراحان رابط کاربری بوده و هست این است که : فوتر به قدر هدر و صفحه اصلی و بالای وبسایت مهم نیست .در صورتی که اینطور نیست و فوتر نیز اهمیت زیادی دارد .اکثر کاربران برای دریافت اطلاعات مورد نظرشان بیشتر به قسمت فوتر مراجعه میکنند .
چند دلیل برای اینکه footer را هوشمندانه تر بسازید
منو در فوتر : وقتی کاربر اسکرول میکند و به فوتر میرسید این به این معنی است که اینجا آخر وبسایت است .و خیلی از شرکت ها و کمپانی ها یک نسخه کپی از نویگیشن(Navigation) داخل فوتر گذاشته اند که کاربران دوباره برای کاری که ته وبسایت دارند به اول وبسایت نروند . (باعث خستگی کاربران میشود) و یا بعضی از شرکت ها و کمپانی هایی یک فرم داخل فوتر میگذارند که کاربران میتوانند از طریق آن فرم به روزنامه وبسایت وصل شوند و اخبار جدید وبسایت را مطلع شوند.امنیت و اعتماد : فوتر جایی است که شما میتوانید به کاربرانتان امنیت و اطمینان خاطر برای استفاده از وبسایت را بدهید .
نقش فوتر در سئو : خیلی بحث شده درباره اینکه فوتر در سئو نقشی ندارد ولی اینطور نیست . شما میتوانید با گذاشتن کلید واژه های مهم (keywords) در فوتر , یک سئوی بهینه تر بسازید .
مطالب مرتبط:دوره ویدئویی آنلاین و رایگان آموزش HTML5
چه چیزی در فوتر قرار دهیم ؟
محتوا : وابسته به شرکت و کمپانی شما
ساختار : داشتن ساختار هوشمندانه و اصولی کمک میکند که دسترسی و تعامل کاربر بهتر شود .
زیبایی : زیبایی در هر جای وبسایت که باشد کاربر از تعامل با آن قسمت لذت میبرد .
نکات بالا 3 تا از مهم ترین عنصر های مربوط به فوتر و یا جای های دیگر وبسایت بودند ولی نکات زیر استفاده شده ها و اصول و محتوای یک فوتر وبسایت هستند .
CopyRight
یک روش برای حفاظت از وبسایت در برابر سرقت ادبی است . (خیلی از رقبا و یا وبسایت هایی هستند که دست به سرقت محتوای وبسایت های دیگر میزنند و با اینکار باعث میشود شما بتوانید جلوی آنها را بگیرید)

ارتباط از طریق یک فرم
در فوتر وبسایت شما میتوانید یک راه ارتباطی با کاربران از طریق یک فرم ایجاد کنید . تا کابران بتوانند به شما پیام بدهند (از طریق ایمیل).

راه های ارتباطی
حتی اگر در منوی وبسایت آیکن ها و راه های ارتباطی را گذاشته اید بهتر است در فوتر وبسایت هم بگذارید و یا حد اقل به جایی که اطلاعات مربوط به ارتباط با شما پیدا میشود لینک بدهید .حتی دیده شده است برخی از وبسایت ها راه های ارتباطی را در جاهای دیگر صفحه بغیر از منو و فوتر هم گذاشته اند تا اگر صفحه به طور کامل لود نشد آنها بتوانند با صاحبان وبسایت ارتباط برقرار کنند . (اطلاعات ارتباط در منو و فوتر بوده ولی برای احتیاط در جاهای دیگر وبسایت هم گذاشته بوده اند).و یا حتی وقت هایی که فرم ارتباط درست کار نمیکند بازدیدکنندگان و مشتریان از طریق راه های دیگر امتحان خواهند کرد .

سازماندهی لینک ها
برای دسترسی راحت تر و بهتر کاربران میتوانید لینک ها و موضوعات وبسایت خودتان را سازماندهی کنید تصویر را ببینید

در این تصویر میبینید وبسایت هر قسمت مثل : Product,Company,Connect with us, learn more را به صورت عنوان قرار داده و لینک های مرتبط به آن را در زیر آن قرار داده است . (یک دسته بندی بسیار خوب برای راحتی کاربران)
سادگی
شاید المنت های وبسایت و یا اطلاعات زیاد باشد ولی سادگی در فوتر و یا در هرجایی یک گزینه بسیار خوب است و شما میتوانید به کاربرانتان با ساده نگهداشتن فوتر و یا جاهای دیگر وبسایت راحتی و دسترسی بالا را هدیه بدهید .(کاربران از نداشتن دسترسی و آسان نبودن تعامل با المنت های وبسایت کلافه میشوند و راحتی و دسترسی بالا برایشان یک هدیه خوشحال کننده است).

المنت های بصری
داشتن المنت های بصری و گرافیکی باعث میشود کاربران جذب شده و حوصله آن ها نرود . پس یکی از بهترین کار ها برای جذب کاربران به فوتر گذاشتن المنت های گرافیکی و بصری است.
هشدار : فوتر فضای خیلی کمی است و باید از این فضا به درستی استفاده شود . استفاده زیاد از المنت های بصری و گرافیکی شاید مشکل ساز باشد .

مقاله های بیشتر در زمینه طراحی رابط کاربری : مقالات طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری
برچسب:footer, The footer of the page, المان های بصری, المنت های گرافیکی, تجربه کاربری, چگونه برای وبسایت فوتر بسازیم؟, رابط کاربری, راحتی در فوتر وبسایت, ساختن فوتر, ساختن فوتر هوشمندانه, ساختن فوتر وبسایت, سادگی در فوتر, سادگی در وبسایت, طراحی تجربه کاربری, طراحی رابط کاربری, فوتر در وبسایت, فوتر وبسایت, گرافیک, نکاتی برای ساختن یک فوتر خوب, همه چیز درباره ساختن یک فوتر بسیار خوب در وبسایت