اموزش GTMetrix قسمت اول:آشنایی با سایت GTMetrix
یکی از مسائل اصلی در موفقیت یک سایت سرعت بارگزاری آن می باشد،گوگل امروزه به سرعت لود سایت بسیار توجه کرده و آن را ملاکی برای رتبه دادن به سایت های مختلف قرار داده است.وظیفه ما به عنوان یک برنامه نویس و طراح سایت استفاده از استاندارد های گوگل برای ساخت صفحات بهینه است.در این سری از مقالات اموزش GTMetrix قصد داریم ابتدا با سایت GTMetrix و قسمت های مختلف آن آشنا شویم و سپس در پست های مختلف تمامی این قسمت ها را باهم یادبگیریم.تا بتوانم صفحات بهینه ای را توسعه دهیم.
GTMetrix چیست؟
سایت GTMetrix به ما کمک میکند تا از PageSpeed یا همان سرعت بارگزاری سایت باخبر باشیم و همچنین با ارائه بعضی راه کارها، روشهایی رو برای بهبود PageSpeed ارایه میده. GTMetrix در حقیقت از استانداردهایی که گوگل به عنوان معیار قرار داده استفاده میکنه. این آدرس صفحه بررسی PageSpeed سایت شما به کمک گوگل است.
در قدم اول آدرس سایت خود را در بهش Enter Url to Analyze وارد کنید و سپس بروی دکمه Analyze کلیک کنید تا آنالایز وبسایت را شروع کند.
بعد از آنلایز وب سایت صفحه همانند تصویر زیر نمایش داده خواهد شد که نتایج بررسی را به ما نمایش میدهد.
Page Speed Score: تو این قسمت به کمک یک درصد (95%) میزان بهینه بودن موارد موجود در بخش PageSpeed را میتوانید مشاهده کنید.
YSlow Score: در این قسمت هم مثل قسمت پیش یک درصد (87%) به شما نمایش داده شده با این تفاوت که این بار ملاکهای موجود در بخش YSlow واقع در تب YSlow مد نظر قرار گرفته. YSlow ابزار و استانداردهای یاهو برای PageSpeed هست.
Fully loaded Time: زمان بارگزاری سایت رو بر حسب ثانیه نشون میده (1.8s).
Total page size: حجم برگهای که اون رو مورد بررسی قرار دادین (228KB).
requests: تعداد درخواستهایی که به سرور برای بارگزاری قسمتهای گوناگون سایت ارسال میشه (16).
نکته : هر چه تعداد درخواستهای رد و بدل شده بین سرور و مرورگر کمتر باشد فشار کمتری به سرور وارد شده و در نتیجه سرعت سایت بالاتر میرود.
بررسی اطلاعات بدست آمده در تب های مربوط به هر بخش
تب PageSpeed : اطلاعات بدست اومده از بررسی سایت با الگوریتم های گوگل را نشان میدهد.
تب YSlow : اطلاعات بدست اومده از بررسی سایت با الگوریتمهای یاهو را نشان میدهد.
تب Waterfall : همانطور که در این بخش مشاهده می نمایید قسمت های بنفش رنگی را به شما نشان می دهد، که این قسمت های بنفش رنگ، یک ایده از زمان انتظار برای به پایان رساندن یک درخواست را نشان می دهند. هم چنین زمان در ثانیه، در کنار نوار بنفش رنگ نیز ذکر شده است. زمانی که موس خود را روی آن hover کنید، می توانید لینک های مشخص شده و خاص از سایتتان که ممکن است بیش از حد معمول، زمانی را برای لود شدن سپری کنند را ببینید. از این رو، به شما کمک می کند که سایت خود را دقیق تر مورد بررسی قرار دهید و با دراختیار گذاشتن این منابع، ایده ی واضح و روشنی را به شما میدهد.
تب Timeing: این بخش از سایت جی تی متریکس، نتیجه های پیشرفته ای از جمله مدت زمان لود صفحه به شما می دهد. که می تواند به صورت جزئی تر و دقیق تری به مواردی چون زمان ریدایرکت، زمان اتصال، TTFB، DOM و … بپردازد. با بررسی این بخش می توانید تاخیر زمانی قسمت های مختلف صفحات سایت خود را شناسایی کنید و اگر زمان لودشدن قسمت خاصی طول می کشد، آن را شناسایی کنید و برطرف نمایید.
تب Video:این بخش تصویر بیشتری از فرآیند آزمایش طیف را نشان می دهد. برای مثال، شما ویدیویی از گزارش صفحه ای درست می کنید و پس از آن بررسی کرده و متوجه اختلالات در روند پردازش، می شوید. به منظور، داشتن آنالیز کامل، سرعت پخش می تواند 4 بار ارزش اصلی را کاهش دهد.
تب History:همانطور که از اسم این بخش مشخص است، این بخش نموداری از اطلاعات مربوط به سرعت لود صفحه، شمارش درخواست ها، امتیاز YSlow و … در اختیار شما می گذارد. اگر شما اکانت GTMetrix نداشته باشید، امکان دسترسی به این بخش را فقط برای 30 روز دارید.
در پست های آینده با تمامی بخش های سایت Gtmetrix در قالب اموزش GTMetrix آشنا خواهیم شد.
2 دیدگاه
هوالرزاق
با سلام و احترام
Add Expires headers
این کدها که شما لطف نمودید و قرار دادید برای هاست لینوکس میباشد برای کسانی که از هاست ویندوز استفاده میکنند و زبان برنامه نویسی سایت Asp.Net و #C میباشد در فایل web.config خود معادل این دستورات که در بالا قرار دادید و هم بگید برای هاست ویندوز
ممنون موفق باشید
سپاس از راهنمای خوب تان