آشنایی با الکسا و نحوه رتبه بندی الکسا
در پست امروز می خواهیم با سایت الکسا و همچنین نحوه رتبه بندی الکسا آشنا شویم.سایت الکسا سایتی می باشد که وب سایت ها را بر اساس تعداد بازدید و میزان استفاده رتبه بندی می نماید و رتبه پایین تر این سایت به معنای رنکینگ بالاتر وب سایت می باشد به این صورت که رتبه 1 سایت گوگل می باشد که بالاترین بازدید کننده را دارد. سایت الکسا همچنین رتبه بندی را بر اساس کشورها انجام می دهد و رتبه یک وب سایت را در هر کشور اعلام می نماید.
در سایت الکسا همچنین بخشی وجود دارد که به معرفی 500 وب سایت برتر هر کشور می پردازد و بودن در این لیست به معنای بازدید کننده بالای وب سایت می باشد. در حقیقت در صورتی که سایتی با زتبه الکسای کشوری زیر 500 داشته باشید می توانید کسب و کار قوی در اینترنت راه اندازی نمایید. در کشور عزیزمان ایران سایت ها نهایت تلاش خود را می نمایند تا جزو این لیست باشند.
معمولا سایت هایی که در رتبه بندی الکسا برتر می باشند که خدماتی را به صورت رایگان ارائه می نمایند به عنوان مثال بلاگ ها، فروم ها و سایت های آگهی سایت هایی هستند که به دلیل آنکه فضای رایگان را در اختیار کاربر قرار می دهند بازدید کننده بالاتری دارند. در حقیقت برای آنکه جزو سایت های پر بازدید باشید می بایست خدمتی را به کاربران خود ارائه نمایید تا از وب سایت شما استفاده نمایند. در هر شغلی که باشید می توانید خدمات رایگان به مشتریان خود ارائه نمایید که در زیر به ارائه برخی از روش ها می پردازم:
- ارائه اطلاعات مفید و سودمند در زمینه شغلی به صورت رایگان: سایت خود را می توانید مملو از اطلاعاتی نمایید که کاربران شما به آن در زمینه شغلی شما نیازمندند. هر چه این اطلاعات کامل تر و با کیفیت تر باشد تاثیر آن در رتبه سایت بالاتر خواهد بود.
- راه اندازی دایرکتوری ثبت آگهی تا فعالان در زمینه شغلی شما بتوانند آگهی و مشخصات شغلی خود را به صورت رایگان ثبت نمایند: همه ما با سایت های آگهی آشنا هستیم که به کاربر این امکان را می دهند که آگهی خود را در سایت درج نمایند. با اضافه کردن این امکان در سایت خود کاربران برای ثبت آگهی خود وارد سایت شما می گردند تا تبلیغات خود را درج نمایید و انجام این کار توسط بازدید کنندگان باعث افزایش رنک وب سایت شما می گردد.
رتبه بندی الکسا چیست؟
الکسا یک سیستم رتبه بندی است که سایت www.alexa.com ،که خود وابسته به www.amazon.com است آن را فراهم کرده است.الکسا شمار بازدیدهایی که ازسایتها میشود را بررسی و آن را اعلام می کند.این سایت برای محاسبه رنک یا امتیاز سایت شما،الگوریتم ساده ای دارد و بر پایه ی میزان ترافیک یا شمار بازدیدهای کاربرانی کار میکند که تولبار الکسا را دست کم به مدت سه ماه نصب کرده و از آن استفاده می کنند.
ترافیک وبسایت براساس عواملی مانند تعداد دسترسی به وبسایت و تعداد بازدید آن محاسبه میشود.تعداد دست یافتن،یعنی تعداد کاربران الکسا که ظرف یک روز،از یک صفحه ی خاص دیدن کرده اند،تعداد بازدید صفحه همان طور که اسمش پیداست،نشان دهنده ی شمار کلی بازدید یک صفحه خاص(URL) توسط کاربران الکسا است.نکته این است که اگر یک کاربر ظرف یک روز،بارها از یک صفحه بازدید کند، الکسا همه ی آنها را فقط یک بار حساب میکند.اولین گام ارزیابی برای رتبه بندی، این است که،تعداد دست یافتن به وب و تعداد بازدید صفحات تمام سایتهای موجود در الکسا،به صورت روزانه محاسبه شود. رتبه دهی الکسا،بر پایه ی همین ضوابط جیومتریک و میانگین یا معدل سه ماهه آن (یعنی مجموع تعداد درسه ماه تقسیم بر 90 روز) صورت می گیرد.
پیشنهاد شگفت انگیز کدفرند،دسترسی به تمامی دوره های آموزشی کدفرند تنها با تهیه اشتراک ویژه
رتبه بندی الکسا چگونه کارمیکند؟
شروع کردنش بسیار آسان است .فقط باید به alexa.com بروید،تولبار آن را پیاده سازی و نصب کنید. این تولبار امکان جستجو هم فراهم کرده است،ولی عمدتاٌ رتبه ی وبسایت دیده شده را،در سطح جهان و نیز سایر وبسایت هایی که وب گردها دیده اند و به وبسایت مورد نظرمرتبطند نشان میدهد .تولبار الکسا،فقط اطلاعات ارائه نمیکند بلکه دیتا را به سرور مرکزی نیز میفرستد و به این ترتیب هربار که با یک مرورگر یک صفحه از وبسایتی را می بینید(وبسایتی که در الکسا ثبت شده) این بازدید به همراه آی پی شما و صفحه ای که درحال دیدنش هستید، به سرِور مرکزی گزارش میشود. این نوع اطلاعات ازهمه ی کاربرانی که این تولبار را دارند گرد آوری می شود.با الکسا هرچه رتبه عددی شما پایین تر باشد(مثلا بین صدهزار،یا بهترازآن اگر جزو پنجاه هزارتای پربازدید باشید) بهتراست.بیشتر مردم معتقدند اگر بتوانید بین صد هزارتای اول قرار بگیرید یعنی وبسایت شما ترافیک سنگینی دارد و زیاد دیده می شود.
رتبه بندی الکسا اساسا ارزشی دارد؟
ترافیکی را که الکسا نشان میدهد، میتوان به عنوان یک ابزار هوشمند رقابتی به کار برد ولی باید این واقعیت را به یاد داشته باشید که اندازه ی نمونه ی مخاطبینش بسیار کوچک است.برای درک این نکته کافی است به وبسایت رقیب یا رقبای خود بروید و در قسمت “وبسایت ها را قیاس کن” نتیجه ی تلاشهای بازاریابی آنلاین خود را با نتایجی که رقبا به آن رسیده اند مقایسه کنید.
برخلاف رتبه بندی گوگل ، در الکسا هر چه رتبه عددی شما پایین تر باشد یعنی اوضاع تان بهتراست. و رتبه ی سایت شما را به مدیران وبسایت های دیگر و آگهی دهندگان نشان میدهد و کمک میکند که توان و ظرفیت واقعی وبسایت شما را ببینند و برای آگهی دادن در آن تصمیم بگیرند. هرچه رتبه ی شما بهتر باشد طبیعی است که در وبسایت شما آگهی بدهند.
معایب یا نقاط ضعف الکسا:
همه دارندگان وبسایت در الکسا ثبت نشده اند و شاید میلیونها وبسایت، خارج از سیستم الکسا هستند که ترافیک خیلی سنگینی هم دارند ولی،دراین رتبه بندی حضور ندارند. پس رتبه بندی الکسا در واقع نسبی و تقریبی است . بسیاری ازمردم میگویند الکسا دقیق نیست و ترافیک آن و رتبه بندی ای که بر اساس آن انجام میشود، در واقع مهندسی شده است و بعضی هم آن را غیرواقعی و دستکاری شده می دانند. در الکسا،دامنه های فرعی و صفحه های جانبی درونِ دامنه ها، به شکل جداگانه رتبه بندی نمیشوند و تعداد بازدیدها جداسازی نمیشود بلکه ترافیک کلی یا مجموع بازدیدها به صورت سر جمع حساب می شود.
3 دیدگاه
سلام خیلی ممنون عالی بود
سلام خوشحالیم که مقاله برای شما مفید بوده . مارو دنبال کنید
اگه رتبه بندیش ارزش نداره پس چرا این همه دنبالشن ملت رنکشونو بالا ببرن