ساده ترین روش طراحی صفحه ریسپانسیو

امروز قصد داریم با یک روش بسیار ساده با نحوه ریسپانسیو یا واکنشگرا کردن یک صفحه وب سایت آشنا شویم.طراحی صفحه ریسپانسیو یکی از مشکلاتی است که اکثر افرادی که به تازگی قدم به این حوضه گذاشته اند با آن مواجه هستند ما در این آموزش سعی کردیم به سادهترین شکل ممکن طراحی صفحه ریسپانسیو یا واکنشگرا را به شما همراهان کدفرند آموزش دهیم.
اما طراحی صفحه ریسپانسیو یا سایت واکنشگرا چیست؟
سایت واکنش گرا یا سایت ریسپانسیو (responsive) سایتی است که با ابعاد و رزولوشن دستگاههای مختلف سازگاری دارد و کاربران بدون توجه به اینکه صفحه نمایش دستگاهشان کوچک باشد (مثل اکثر گوشی های هوشمند موبایل) یا نمایشگری متوسط(مثل لپ تاپ و تبلت) و یا نمایشگرهای بزرگ (کامپیوترهای رومیزی و ال سی دی های بزرگ)داشته باشند، میتوانند به راحتی سایت را بررسی کنند و دیگر نیازی نیست اندازه صفحه را تغییر دهند که سایت به صورت کامل دیده شود.
امروزه کاربران از نمایشگرهای مختلف در ابعاد بزرگ و کوچک برای دستیابی به صفحات اینترنت استفاده میکنند. بنابراین سایتی میتواند در فضای وب موفق باشد که بتواند به همه کاربران مراجعه کننده به سایت خدمات مناسب ارائه دهد و نمایش سایت به صورت کامل باشد .
حدود ۷۰ درصد از کاربران از موبایل و تبلت برای مشاهده سایت ها استفاده میکنند و در صورتی که قالب سایت شما نمایش درستی در موبایل و تبلت نداشته باشد کاربران بسیاری را از دست خواهید داد. زیرا این دسته از کاربران پس از ورود به سایت شما در صورتی که نتوانند مطالب سایت شما را به راحتی مطالعه نمایند ممکن است سایت شما را بلافاصله ترک کنند و وارد سایت دیگری شوند که به درستی در دستگاه آنان نمایش داده شود. با توجه به مورد مطرح شده وجود سایت ریسپانسیو(واکنش گرا) برای سایت ها امری لازم و ضروری میباشد.
مزایای سایت های ریسپانسیو:
-سازگاری طراحی صفحه ریسپانسیو با همه سایزهای نمایشگرهای مختلف مانند موبایل، تبلت و لپ تاپ و . . .
-نمایش مناسب سایت در طیف وسیعی از مرورگر های جدید و قدیمی
-انعطاف پذیری بالا و کارآمد -مقرون به صرفه بودن (به نسبت طراحی سایت با نسخه موبایل)
-رتبه بهتر و بالاتر در گوگل
-افزایش قدرت سئو سایت(به دلیل پوشش همه کاربران)
-افزایش بازدیدکنندگان سایت
-محبوبیت بیشتر در بین موتور های جستجو
با همه این توصیفات مطمئنا با مزایایی طرای یک صفحه ریسپانسیو آشنا شدید.پس شروع کنیم به یادگیری نحوه واکنشگرا کردن یک صفحه وب سایت به ساده ترین شکل.
برای اینکه بتوانید یک قالب واکنشگرا طراحی کنید باید با نحوه استفاده از متا تگ viewport و مدیا کوئری ها آشنا باشید.که ما در طول دو آموزش مجزا به صورت کامل با آنها آشنا شدیم.برای طراحی ریسپانسیو ابتدا باید متا تگ viewport را به سورس وب سایت خود اضافه کنید و سپس به سراغ فایل CSS بروید و مدیا کوئری ها را به این فایل اضافه کنید.
قالب را باید برای چه دستگاههای طراحی کرد؟
وب سایت شما باید در مانیتورها، تبلتها و گوشی های موبایل به گونه ای نمایش داده شود که برای مشاهده محتوای سایت نیاز به اسکرول افقی نباشد. برای اینکه بتوانید این کار را به خوبی انجام دهید باید سایز هرکدام از این دستگاهها را داشته باشید. اگر وقت کافی برای بررسی این موضوع ندارید می توانید از فریم ورکهای محبوب استفاده کنید زیرا توسعه دهندگان این فریم ورکها به اندازه کافی بررسی کرده اند و به خوبی می دانند که وسایل الکترونیکی چه ابعادی دارند. فریم ورک بوت استرپ دستگاههای الکترونیکی را به این صورت دسته بندی کرده است:
Phones: <768px Tablets: ≥۷۶۸px Medium Desktops: ≥۹۹۲px Large Desktops: ≥۱۲۰۰px
علامت های کوچکتر(>)برای نمایش اندازه کمتر از ۷۶۸px و علامت بزرگتر(<)برای نمایش اندازه بیشتر از ۷۶۸px استفاده می شود.
چگونه عناصر وب سایت را در دستگاههای مختلف نمایش دهیم؟
برای اینکه بتوانید پهنای عناصر صفحات وب سایت را در دستگاههای مختلف مدیریت کنید باید از max-width و min-width استفاده کنید.به عنوان مثال اگر یک تگ Div با آی دی Codefriend در سورس وب سایت شما وجود دارد، به کمک کد زیر می توانید عرض این تگ را در گوشیهای موبایل به گونه ای تنظیم کنید که همواره در وسط صفحه نمایش داده شود و اگر ابعاد گوشی کوچک تر از ۷۶۷px باشد، ابعاد این تگ متناسب با ابعاد گوشی تغییر کند:
@media screen and (max-width: 767px) { #codefriend { width: 100%; margin:0 auto; } }
حال اگر بخواهید این تگ را در تبلتها در سمت راست نمایش دهید باید یک مدیا کوئری دیگر اضافه کنید و استایل آن را به این صورت تعیین کنید:
@media screen and (min-width: 768px) and (max-width: 991px){ #codefriend { width: 150px; float: right; } }
تمامی این مثالی های که در بالا ذکر شد برای این بود که شما با نحوه واکنشگرایی یک عنصر در css آشنا شوید.ما به شما توصیه میکنیم برای اینکه بهتر با ویژگی های مختلف سی اس اس بتوانید کار کنید از دوره آموزشی رایگان مقدماتی و پیشرفته Css , Css3 استفاده کنید.
برچسب:آموزش responsive, آموزش طراحی ریسپانسیو, آموزش طراحی سایت واکنش گرا, آموزش کدهای طراحی سایت ریسپانسیو Responsive, افزایش قدرت سئو سایت, اموزش طراحی وب, انعطاف پذیری, دانلود آموزش طراحی سایت واکنش گرا, دوره اموزش برنامه نویسی, رتبه بهتر و بالاتر در گوگل, ساخت قالب, ساخت قالب ریسپانسیو, ساخت قالب واکنشگرای, ساخت نسخه موبایل سایت, ساده ترین روش طراحی صفحه ریسپانسیو, صفحات اینترنت, صفحه ریسپانسیو, طراحی, طراحی نسخه ریسپانسیو سایت با استفاده از HTML و CSS, فیلم آموزش طراحی ریسپانسیو, قالب واکنشگرا, قدرت سئو, کد ریسپانسیو در css, کد ریسپانسیو قالب, کدفرند, مرجع برنامه نویسی, مرجع طراحی وب, مزایای سایت های ریسپانسیو, مزایایی طرای, نسخه موبایل, واکنشگرا کردن یک صفحه
14 دیدگاه
سلام
من قرار هست برای کار کلاسی طراحی واسط کاربری
صفحه ای رو با فتوشاپ طراحی کنم که قابلیت واگنشگرا رو داشته باشید آیا بدون کد نویسی می تونم این کار رو انجام بدم ؟یا اینکه باید باhtmlو یاcssکد نویسی کنم براش و یا اینکه وقتی کار طراحی داخل فتوشاپ تمام شد اون رو کانورت کنم بهhtmllو یاcss
لطفا یه مقدار با جزئیات بهم جواب بدید ،ممنون سال خوبی داشته باشید
سلام و خسته نباشید.
واقعا ممنونم خیلی کاربردی بود
عالیییییی بود عالی
سلام
وقت بخیر
من برای طراحی وب واکنش گرا به جای Bootstrap از همان Html و CSS خام (view port, media query) استفاده می کنم.
حالا شرکتی که براش به صورت پروژه ای کار میکنم از من میخواد که برای طراحی قالب ها از Bootstrap استفاده کنم.
حالا سوالم اینه که آیا لازم هست این کار را انجام بدم یا خیر؟ یعنی بدون Bootstrap نمیشه؟
سلام وقت بخیر
بوت استرپ بخاطر کلاسها و قابلیت هایی که داره، روند طراحی واکنشگرا و همینطور استایل دهی وبسایت رو خیلی ساده تر کرده و استفاده از بوت استرپ، سرعت کارتون رو نسبت به html و css خالی بسیار افزایش میده. بسیار سریع هم میتونید بوت استرپ رو یاد بگیرید. پس یادگیری و استفاده از بوت استرپ میتونه تصمیم خوبی براتون باشه
موفق و پیروز باشید
سلام این کد هارو در چه فایل های باید بزاریم؟
با سلام من سایتم رو با cssوhtml ریسپانسیو کردم ولی وقتی فایل mobile.css رو ویرایش میکنم در گوگل کروم( قسمتDeveloper tools )تغییری نمیکنه و حتما باید فایل اصلی (style.css) رو ویراش کنم تا تغییر کنه…چیکار کنم که فقط فایل mobile.css تغییر کنه.
سلام وقت بخیر
ممکنه فایل mobile.css داخل html بدرستی لود نشه و بخاطر همین استایل هایی که مینویسید اعمال نشن؛ ابتدا از درستی لینک شدن فایل mobile.css داخل html مطمئن شید؛ ضمنا تغییراتی که داخل developer tools کروم ایجاد میکنید روی css، موقتی و صرفا برای تست هستن و برای ماندگار شدن باید اونهارو داخل moblie.css ذخیره کنید
موفق باشید
سلام وقت بخیر میخواستم یک متن رو با صف transition نمایش بدم چجووری این کار رو بکنم اگه بشه ایمیلم ارسال کنید.
سلام. ممنون ازمطلب شما
من قالب gon استفاده کردم وردپرسی هست و همه چیز اکی هست اما دیزاین قالب توی 90 درصد تغییرات بهینه تری داره توی مانیتور پی سی و میخوام همیشه همین شکل نود درصد داشته باشم میشه راهنمایی کنید کد css چی بنویسم در قالب و یا توی صفحه استایل چه چیزی به نود درصد تغییربدم؟ ممنون از محبت شما
سلام روزتون بخیر
توی css سعی کنید برای خصوصیاتی مثل width و max-width المنتهای اصلی container مقدار 90 درصد تعریف کنید
موفق باشید
سلام من میخوام قالب وبلاگم رو واکنش گرا کنم این کدها رو باد کجا بزارم؟
داخل فایل style.css
سلام و خسته نباشید، آموزش خوب و عالی بود، یک در خواست داشتم
اگر امکان دارد بوتسرپ را اموزش بدید
با تشکر
ممنونیم از نظر لطف شما دوست عزیز
در حال آماده سازی دوره های جدیدی هستیم که بوتسرپ هم شامل آنها می شود